Ljubezen do zelišč se je v meni prebudila že v otroških letih, ko sem se skupaj z babico sprehajal po Ljubljanskem barju in spoznavala, kaj vse nudi narava. Medtem ko sva skupaj izdelovali razne izvlečke in sirupe za "domačo lekarno", sem spoznala, da imam še eno strast - kemijo. Ponosna sem, da je Odori popolnoma naravna blagovna znamka, ki prepriča vse več ljudi, ki cenijo svoje telo in si privoščijo najboljše.


- Nina Milošič Slapšak, ustanoviteljica blagovne znamke Odori


 

Odtis narave

Ljubljansko barje. Tam, kjer so v nedotaknjenem kraju koliščarji nabirali plodove, učeč se razbirati vsevedna šepetanja narave, Odori po tisočletjih z isto vztrajnostjo in spoštovanjem do zemlje in njenih zelišč nadaljuje njihov korak. Odori je nit, ki človeka znova in znova povezuje s skrivnostjo zdravja, naravno darilo, ki telesu vrača izgubljeno resnico o ravnovesju.

Barje je prostor skrivnosti, iz katerih vstajajo zgodbe, ki jih ni mogoče do konca spoznati. Ena od teh je Odori – pripoved, položena v današnji dan, da bi s svojo pradavno roko božala človeka in njegovo telo. Ponosni smo, da se je Odori iz domače lekarne razvil v podjetje, ki je najtesneje povezano z naravo.

Spoštljivo sledimo danemu izzivu izdelovati 100-odstotno naravne izdelke, negovati vez med človekom in naravo, skrbeti za okolje ter ohranjati znanje za prihajajoče generacije.

Več o tem

Poslanstvo

Pestra življenjska okolja na območju Ljubljanskega barja pričajo o dolgotrajni tesni povezanosti človeka z naravo in kličejo k odgovornosti, da jo ves čas skrbno negujemo. Ta povezanost je temelj izdelkov Odori. Z Odori povabite obilje narave, da poskrbi za vas, medtem pa se ji za njene darove oddolžite tudi z okolju prijazno embalažo izdelkov, ki jo je mogoče ponovno napolniti.

Pomagamo zmanjševati vaš vpliv na okolje.

Več o tem

Sestavine

Zelišča in cvetove iz Ljubljanskega barja poberemo, stisnemo in zmeljemo, da pridobimo dragocena olja in esence. Bistveno pri procesu izdelave je, da sestavin ne pregrevamo, zato ohranimo vse učinkovine dodanih izvlečkov.

Večino sestavin pripravimo, vzgojimo in izdelamo sami. Raziščemo in preizkusimo tehnološke postopke, pravilna zaporedja, temperature in procese. Imamo svoj zeliščni vrt in lasten čebelnjak. Kadar je mogoče, so naši izdelki veganski, vsi pa nastanejo brez postopkov, ki bi kakorkoli poškodovali živali. 

Več o tem